Schone lucht voor iedereen!
Voor info bel: 085 400 1003 of email onsnlde

Wat is een coronavirus?

Deep Clean Air Products > Kennisbank > Termenlijst > Coronavirus (COVID 19)

Kopnoot: het coronavirus dat op dit moment heerst heet het SARS-CoV-2 virus. De ziekte die men daardoor kan oplopen heet COVID-19, welke refereert aan COrona VIrus Desease 2019, het jaar van het ontstaan van deze ziekte.

 

Coronavirussen danken hun naam aan de krans rondom de virusdeeltjes. De latijnse benaming voor krans is namelijk Corona. De coronavirussen zijn onderdeel van een familie van virussen met een positief RNA bestaand uit één enkele streng als genetisch materiaal.

De gehele coronavirussen-groep zijn bij een groot percentage van de gevallen de oorzaak van verkoudheid bij volwassenen. Vooral in de periode late herfst tot vroege lente.

Van de ruim 30 onderzochte varianten van het coronavirus kennen we zeven versies waarvan we weten dat deze mensen kunnen infecteren. Een voorbeeld hiervan is het recente SARS-CoV-2 virus, waardoor mensen de Covid-19 ziekte kunnen ontwikkelen.

Bent u benieuwd naar wat u kunt doen om coronavirussen tegen te gaan? Kijk dan eens naar onze luchtzuiveringsproducten. Deze hebben een bewezen neutraliserend effect op virussen in de lucht en op oppervlakten.