Schone lucht voor iedereen!
Voor info bel: 085 400 1003 of email onsnlde

Wat is PCO Technologie?

PCO staat voor Photocatalytic Ionization and Oxidation, ofwel: fotokatalytische ionisatie en oxidatie.

Oorspronkelijk werd deze techniek ontwikkeld voor astronauten in een ruimteprogramma van NASA. Ze wilde de lucht en het water op een goede en snelle manier kunnen reinigen, zonder dat de austronauten er last van zouden hebben. Uiteindelijk is deze techniek, net als zovelen, ook commercieel ingezet in apparatuur terug op aarde.

Deze apparatuur bevat een fotokatalytisch systeem. Dit is een combinatie van intensief UV-licht en titanium. Door het UV-licht op drie verschillende golflengtes uit te zenden, neemt het systeem zuurstof in de lucht op om er vervolgens oxidatiemiddelen van te maken. Deze oxidatiemiddelen kere na het oxideren terug naar kooldioxide en water, onschadelijke stoffen dus. Hierdoor zijn er geen chemicaliën bij dit proces nodig.

Dit resulteert in een uiterst effectief systeem om de lucht te zuiveren en oppervlakken te reinigen.

PCO technologie is in diverse casestudies al getest, hieruit blijkt dat deze techniek de concentraties aerosolen in de lucht dramatisch vermindert. Hierdoor maken virussen en bacteriën in die aerosolen dus automatisch geen kans meer om zich te verspreiden.

Momenteel worden PCO producten toegepast in faciliteiten met een hoog risico op verontreinigingen. Denk hierbij aan scholen, restaurants, kantoren, ziekenhuizen, wachtruimten, cafe’s, etc.