Schone lucht voor iedereen!
Voor info bel: 085 400 1003 of email onsnlde

Wat zijn allergiën?

Allergiën zijn reacties van het immuunsysteem op stoffen die niet in het lichaam thuis horen, de zogenaamde allergenen of lichaamsvreemde stoffen. Deze stoffen hoeven overigens niet schadelijk te zijn, maar het lichaam kan wel een verdedigingsmechanisme in werking stellen bij het in aanraking komen met deze stoffen.

Denk hierbij aan huidschilfers en haren van dieren, huisstofmijt (of de uitwerpselen daarvan), schimmels, bestandsdelen in voeding of stuifmeel.

Het immuumsysteem probeert deze stoffen onschadelijk te maken zodra de allergenen in contact komen met de slijmvliegen (bijvoorbeeld ogen) of huid, of wanneer deze in de luchtwegen terecht komen. Hierdoor reageert het lichaam met een zogenaamde allergische reactie, hierbij treden vrijwel direct klachten op zoals tranende ogen en een loopneus (zoals bij hooikoorts), jeuk, diarree of benauwdheid.

Deze klachten komen dus niet van de allergenen, maar van ons eigen afweersysteem dat zich aangevallen voelt.

Heeft u veel last van allergiën? Probeer dan eens de lucht om u heen te zuiveren door middel van UV-C Lichttechniek. Bekijk bijvoorbeeld eens onze UV-C producten die gebruik maken van deze techniek.